Jubileumboek

Sovon vierde in 2023 het vijftigjarig jubileum. In het jubileumboek 'Vogels tellen is goud!' kijken we terug op vijftig jaar vogelonderzoek.

In dit kleurrijke boek, voorzien van vele foto’s, komen allerlei facetten van vogelonderzoek en het belang ervan aan bod. Een aantal tellers deelt hun favoriete vogelmoment en ook geven we een doorkijkje naar de toekomst.

Het boek bestaat uit drie onderdelen: terugkijken, toepassingen en soorten. Ook worden belevenissen van waarnemers uit het veld verteld en is een mooi gedicht opgenomen.

Onderwerpen

  • De geschiedenis van Sovon, de vogeltellingen en de waarnemers
  • De toekomst van het vogeltellen en nieuwe technieken
  • De invloed van vogelrichtlijnen, klimaatverandering, natuurbeheer, energietransitie en vogelziekten
  • Broed-, water- en wintervogels per leefgebied en de East Atlantic Flyway
  • Beschrijvingen van een aantal soorten waaronder het Paapje, de Tapuit en de Zwarte Specht

Deze onderwerpen vormen een caleidoscopisch overzicht van het werk dat Sovon in de eerste halve eeuw van haar bestaan heeft verricht. Je leest én ziet het in dit rijk geïllustreerde jubileumboek met een gouden randje!

Belangstelling?

Dankzij een financiële bijdrage van het Tringa Fonds/Ars Donandi en het Cultuurfonds kunnen we het jubileumboek gratis aanbieden aan alle vrijwilligers, leden en andere belangstellenden (zolang de voorraad strekt).

Een exemplaar van het jubileumboek is te reserveren via onze webwinkel (zolang de voorraad strekt). 

Bekijk het jubileumboek

Bestel een exemplaar

Draaihals

We vroegen vogelaars naar hun mooiste momenten in het veld. En dat hebben we geweten, bijna 50 inzendingen! Hierbij een bloemlezing van alle reacties.