Werken bij Sovon

Heb jij een passie voor vogels en wil je bijdragen aan het in kaart brengen van de vogelstand in Nederland? Sovon is een professionele organisatie waar je deze ambities kunt verwezenlijken. 

Vacatures

Slaapplaatstellers in actie

Als senior meetnetcoördinator ben je projectleider van en aanspreekpunt voor, in dit geval, het Meetnet Slaapplaatsen. Met het Meetnet Slaapplaatsen verzamelen we gegevens over de aantallen vogels die gezamenlijk op slaapplaatsen verblijven. De...

Vlucht vogels

Ben jij bedreven in de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde statistische modellen om ecologische kennisvraagstukken rondom vogels en hun leefgebieden te beantwoorden? Wil jij jouw analytische vermogen inzetten binnen maatschappelijk relevante...

Vrijwilligersfuncties

Sovon werkt veel met vrijwillige waarnemers in het veld. Maar ook op het Sovon-kantoor is meer werk te verzetten dan het personeel aan kan. Daarom worden we altijd plezierig verrast met het aanbod van vrijwilligers om een helpende hand te bieden. Denk daarbij aan zaken als:

  • Ondersteuning bibliotheekwerkzaamheden
  • Het scannen van oude telformulieren
  • Het invoeren van historische telgegevens (“stippen zetten”)

Voor sommige werkzaamheden is het nodig dat je (enigszins) bent ingevoerd in de achtergronden van onze vogeltelprojecten. Ook is het vaak handig als je goed de weg weet met databestanden en de computer. Het vrijwilligerswerk kan soms (deels) thuis worden uitgevoerd. Als tegenprestatie kunnen wij je een onkostenvergoeding bieden.

Neem bij interesse gerust contact met ons op, of mail direct met Carolyn Vermanen. We maken graag een (telefonische) afspraak om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Podcast opnemen

In de podcast Vogelverhalen van Sovon bespreken Marwa Kavelaars en Marcel Wortel elke maand de wetenswaardigheden rond een vogelsoort. Ze gaan in gesprek met experts die alles over de soort weten en gaan in het veld op pad met bevlogen vogelaars...

Stages

Sovon heeft met enige regelmaat stage- of afstudeerplaatsen op HBO- en WO-niveau. Op deze pagina staan de project(en) waarvoor we studenten zoeken die concreet bij kunnen dragen aan ons onderzoek. De contactpersoon die erbij vermeld staat kan je alles vertellen over dat specifieke project.

Op dit moment zijn er geen stages beschikbaar.

In het voorjaar hebben we ruimte voor enkele MBO-studenten voor veldwerk. Kennis van de vogelsoorten is dan wel een voorwaarde.

Zoek je een ander type stage dan een bijdrage aan een (onderzoeks)project? Stuur dan een mail met daarin tenminste opleiding, onderwerp/opdracht, gewenste periode en je motivatie naar pz@sovon.nl. Mogelijk kunnen we je helpen, maar hou er rekening mee dat meer verzoeken krijgen dan dat we plaatsen hebben.

Sovon occasionally has internships for both students of applied sciences (higher education) and research students. Below you can find the current positions we have