Kom je ook naar Grien Goud?

Op zaterdag 21 september tussen 15.00 en 21.00 uur zijn alle tellers weer van harte welkom op de Friese Groene Vrijwilligersdag ‘Grien Goud’. Het vindt deze keer plaats in het duurzame Biosintrum te Oosterwolde (en omgeving!).

Ransuil
Kom naar de lezing over Ransuilen gegeven door Willem van Manen

Grien Goud is een dag waarop Friese groene vrijwilligers van een breed palet aan natuurorganisaties elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Ook Sovon is van de partij. Thema dit jaar is ‘Als de zon ondergaat’.

Lezingen, workshops en excursies

Er is weer een ruime keuze aan onderwerpen en activiteiten. Diverse Sovon-medewerkers zijn aanwezig en geven een lezing of excursie. Zo is Willem van Manen er met een lezing over de Ransuil en vertelt Sjouke Scholten over de rijke vogelstand van het Fochteloërveen. Ook kun je op excursie met de warmtebeeldcamera. Maar ook andere soortgroepen of onderwerpen passeren de revue. Leer bijvoorbeeld meer over vleermuizen, nachtvlinders en andere nachtactieve dieren maar ook wintervoedselakkers en insecten en hun gastplanten. Of ga mee op excursie naar het Fochteloërveen, Drents Friese Wold of de nabijgelegen Schoapedobbe. Er is voor elk wat wils!

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor de dag en aangeven welke lezingen, workshops of excursies je graag wilt volgen. Bekijk het programma voor een overzicht van de activiteiten. De inschrijving voor vrijwilligers  is vanaf nu geopend en deelname is gratis. Voor alle activiteiten geldt vol is vol, dus wees er snel bij.

Speciaal voor Groene Vrijwilligers en introducé’s

Vrijwilligers van betrokken organisaties krijgen als eerste de mogelijkheid om zich aan te melden. Wil je een introducé meenemen? Graag, van harte welkom! Na 15 juli kunnen ook andere belangstellenden zich aanmelden. De aanmelding voor Grien Goud sluit definitief op 15 september.

Meld je aan voor deze dag

Hierbij kun je je weer aanmelden!

Naast Sovon zijn de Fryske Feriening for Fjildbiology, It Fryske Gea, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Fryslân, IVN,  Kollektievenberied Fryslân, Provincie Friesland en de Zoogdiervereniging de organiserende partijen.